armatos

Nga Wiktionary

Armatos kal. -

  1. Pajis me armë, i jap armë; kund. çarmatos. Armatos një ushtar. Armatos ushtrinë (çetën). Armatos popullin (vendin).
  2. usht. Mbush një armë dhe e ngreh për qitje; kund. çarmatos. Armatos mitralozin. Armatos shulin.
  3. Pajis me mjete, me vegla etj. për një punë të caktuar. Armatos një anije. Armatos me kazma e me lopata.
  4. fig. Pajis me njohuri, me dije etj. për një veprimtari të caktuar; e bëj të aftë për të punuar a vepruar në një fushë të caktuar. E armatos me teorinë revolucionare.E armatos me shkencën e përparuar.
  5. min. Vesh me armatesë, i vë armatesë. Armatos galerinë.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - arm: (to arm)
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht - uzbroić
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Austrishte
Rumanisht

Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0