gjuha spanjolle

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga spanishte)
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

gjuha spanjolle

  1. flitet në Spanjë, në Amerikën Qendrore, si dhe në të gjithë Amerikën Jugore (Latine), me përjashtim të Brazilit ku flitet portugezishtja. I takon familjes së gjuhëve indoevropiane, gjegjësisht asaj latine. Karakteristikë e saj është se shkruhet ashtu siç flitet.

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Fjalë të ngjashme[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Shih Wikipedia shqip[redaktoni]