gjuha gjermane

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga gjermanishte)
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

gjuha gjermane

  1. emërtimi për gjuhën gjermane, gjuhë Indo-Evropjane që i takon familjes së gjuhëve Gjermane sëbashku me gjuhët skandinave (keltishtja, suedishtja, danishtja, gotishtja, vandalishtja), anglishten, etj. Gjermanisht flitet në Gjermani, Austri dhe në Zvicër

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>