gjuha angleze

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga anglishte)
Shko tek: lundrim, kërko

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

gjuha angleze f.

  1. Gjuhë e vdekur e familjes indoevropiane, që flitej nga romakët dhe që vazhdoi të përdorej si gjuhë kulture edhe shumë shekuj më vonë; gjuha latine. Latinishtja e shkruar (e folur). Latinishtja popullore (vulgare). Latinishtja ballkanike. Latinishtja kishtare.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Dominanca e gjuhëve është marr sipas numrit të postimeve në Wikipedia, pra gjuhët me më shum postime jan marrë si gjuhë më dominante.</sm<ll>