Faqja kryesore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
Mirësevini tek WikiFjalori! - Fjalori në gjuhën shqipe

Mirësevini tek WikiFjalori, një projekt vullnetar i përbashkët për të krijuar një fjalor të lirë shumëgjuhësh, me përkufizime, prejardhje etimologjike, shqiptime, dhe shembuj përdorimi. WikiFjalori është shoqëruesi leksik i enciklopedisë së hapur Wikipedia. Fjalori në shqip përmban vetëm 10.086 artikuj, dhe ju nxisim të krijoni artikuj të rinj.

Para se të filloni të redaktoni
Rregullat e editimit

Rregulla të përgjithshme:

  1. Ju lutemi të kini kujdes që fjalët t'i filloni me shkronjë të vogël, përveç shkurtimeve p.sh.: SHBA dhe emrave të përveçëm si p.sh.: Shqipëria.
  2. Edhe pse WikiFjalori është pjesë simotër e Wikipedias fjalët këtu do të jenë të radhitura në të pashquarën, pra ju lutemi redaktorë të redaktoni në të pashquarën.
  3. Përdorimi i shkronjave shqipe ë, Ë, ç dhe Ç është i padiskutueshëm, pra ju lutemi që gjatë redaktimit t'i përdorni me rregull këto shkronja.

Fjalorët kryesorë
Artikulli i rastit
Rafte të posaçme
Rafte me fjalorë
Fjalorët shkencorë Fjalorët e shkencave natyrore dhe teknologjisë

Fjalori i informatikës | Fjalori i matematikës | Fjalori i mjeksisë | Fjalori i kimisë | Fjalori i fizikës | Fjalori i arkeologjisë | Wiktionary mbahet nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion pa përfitime i rregjistruar në Florida, SHBA. Wikimedia mban dhe disa projekte të tjera Wiki:

Wikipedia-logo.svg Wikipedia Wikibooks-logo.svg WikiLibra Wikiquote-logo.svg WikiCitate Wikisource-logo.svg WikiBurime Wikispecies-logo.svg WikiLloje Wikinews-logo.svg WikiLajme Commons-logo.svg Commons Wikimedia Community Logo.svg Meta-Wiki

External links[redaktoni]