adresë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

adresë f.sh.

  1. Shënim mbi një zarf ose mbi një dërgesë postare, që tregon emrin e marrësit dhe vendbanimin e plotë të tij; shënimi i plotë i vendit ku banon zakonisht ose ku ndodhet përkohësisht një njeri, ku gjendet një ndërmarrje, një institucion etj., drejtim. Adresë e përpiktë (e plotë). Adresa e re (e vjetër). Adresa e dërguesit. Zyra e adresave. Libri i adresave. Jap (lë) adresën. I marr (i kërkoj) adresën. Gaboj adresën. gjith. fig. Në adresën e shtëpisë (e zyrës).
  2. Drejtim. Në adresë të dikujt në drejtim të dikujt, për dikë; në lidhje me dikë. Pa adresë pa drejtim të caktuar. Kritikë pa adresë. Top pa adresë. sport. [1]

* Na harroi adresën shak. shih te harroj.

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht - διεύθυνση (diefthinsi)
Boshnjakisht

Kinezisht
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues