muskul

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

muskul m.

  1. Organ a pjesë e një organi në trupin e njeriut ose të kafshëve, që përbëhet kryesisht prej mishi a prej indesh, që ka aftësinë të tkurret e të lëshohet dhe të vërë kështu në lëvizje gjymtyrët e pjesët e ndryshme të trupit. Muskuj të fortë (të fuqishëm). Muskujt përtypës. Muskujt e këmbës (e krahëve, e barkut, e zemrës). Tkurrja (tendosja) e muskujve. Zhvillon (forcon) muskujt. I lëviznin muskujt e fytyrës. Më dhembin muskujt.

Në gjuhët tjera[redaktoni]