Gjuha serbokroate

Nga Wiktionary
(Përcjellë nga Gjuha Serbo-Kroate)
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Gjuha serbokroate është emërtim i përbashkët i dy gjuhëve sllave - gjuhës serbe dhe gjuhës kroate, të cilat kanë afërsi të konsiderueshme në sistemin e shkrimit dhe në atë të të folurit, mirëpo kanë edhe dallime në rrafshin e fjalëformimit dhe të alfabetit që përdorin. Kështu, gjuha serbe shkruhet në radhë të parë me alfabet cirilik, por mjaft dendur edhe me atë latin, kurse gjuha kroate shkruhet ekskluzivisht me alfabet latin.

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht -
Gjermanisht -
Frëngjisht -
Polonisht -
Japonisht -
Hollandisht -
Italisht -
Suedisht -
Portugalisht -
Spanisht -
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht -
Kinezisht
Finlandishte -
Norvegjisht
Esperanto
Danisht -
Sllovakisht
Hebraisht -
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht -
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht -
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht -
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht -
Ukrainisht -
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë