cungal

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

Shqip[redaktoni]

Cungal m.sh. -

  1. Dru i shkurtër, që vihet pingul mbi trarët e çatisë dhe mban përsipër qeprat; baballëk. Cungali i parë. Cungal i shëndoshë (i kalbur). Cungal pishe. Vë cungalët. Mbërthej cungalin. Thyhet cungali.
  2. Shkop i shkurtër që vihet pingul në grackë për të zënë zogj; cingël.
  3. vjet. Copë druri, që mprehej dhe ngulej në majën e shigjetës për ta rënduar; majë e hekurt e shigjetës. Beri dhe cungali.
  4. Hell i shkurtër e i trashë akulli. Cungal akulli.
  • Është në cungal mbahet në fije të perit, është gati duke rënë, duke u prishur etj.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0