cimbidh

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Cimbidh

I m.sh. -

  1. Mashë për zjarr.
  2. Lloj dare e vogël dhe me buzë të gjera.
  3. Karficë për t'i mbajtur flokët të mbledhur. Mbledh flokët me cimbidh.
  4. shih piskatore,~ja.
  5. Gërshërëz e çatisë.

II kal. -

  1. Pickoj me dorë. E cimbidhi në krah.
  2. Këput nga pak prej një ushqimi, i heq një cope të vogël; shkul, heq qimet me piskatore. Cimbidh bukën. Cimbidh lakrorin. Cimbidh mishin. Cimbidh vetullat.
  3. edhe jokal. vet. veta III. shih sëmbon.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0