atom

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
Struktura e atomit

Atom m.sh. - Grimca më e imët e çdo elementi kimik, e cila përbëhet prej bërthamës dhe prej elektroneve. Atom hidrogjeni. Atomi i oksigjenit. Bërthama e atomit. Pesha (struktura) e atomit. Zbërthimi i atomit. Shekulli i atomit. libr. shekulli i njëzetë, kur u zbulua dhe u përdor energjia atomike.[1]

Etimologjia[redaktoni]

[[Skeda:[2]]]== Prononcimi ==

=[redaktoni]

:Titull
 1. Numbered list item
 2. Numbered list item
 3. Numbered list item
 4. Numbered list item
 • Bulleted list item
 • Bulleted list item
 • Bulleted list item
 1. Numbered list item
 2. Numbered list item

<nowiki>Vendosni këtu tekstin pa formatim<br /> Vendosni këtu tekstin pa formatim<br /> <br /> <big><big>Tekst të madhe</big><small><small>Tekst të vogël</small><small><small>Tekst të vogël</small><small><small>Tekst të vogël</small><sup><sup>Tekst superscript</sup><sup><sub>Tekst superscript</sub><sub> #REDIRECT [[Tekst subscript]] #REDIRECT [[emri i faqes së destinuar]] </sub></sup></sup></small></small></small></big></nowiki>i ===

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - atom
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht - atom
Japonisht
Hollandisht
Italisht - atomo
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht - άτομο
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht - atom
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

 1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0
 2. Shembull.jpg