Jump to content

agregat

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Agregat m. sh.

  1. (tek.) Grup makinash të ndryshme, të lidhura në një sistem për të kryer një punë të përbashkët; grup veglash të një makine, që kryejnë së bashku një proces pune.
    Agregat bujqësor. Agregat petëzimi (çimentimi). Agregatet e kombajnës. Punëtori i agregatit.
  2. (min.) Bashkim i mineraleve të ndryshme në një shkëmb të vetëm.
  3. (bujq.) Lëmsh i vogël a kokrrizë dheu, që krijohet nga bashkimi i grimcave të veçanta dhe që nuk prishet në ujë.[1]
  4. (pop.) (Gjenerator) - është një mjetë që ndërron energjinë mekanike në energji elektrike.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0