Jump to content

zarf

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

zarf m.

  1. Fletë letre e palosur në katër cepat dhe e ngjitur, që shërben për të futur në të një shkresë, një letër drejtuar dikujt etj. Në zarf të mbyllur (të hapur). Mbyll (vulos) zarfin. Hap (gris) zarfin. Mbyll (vë) një letër në zarf. Ngjit pullën mbi zarf.
  2. Këllëf metali, zakonisht i punuar nga argjendari, për filxhanët e kafesë a për gotat e rakisë. Zarf argjendi (bakri, tunxhi). Zarf me bisht. Takëm filxhanësh (gotash) me zarfe. Vë filxhanin (gotën) në zarf.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Turqisht[redaktoni]

Emër[redaktoni]

zarf

  1. ndajfolje
  2. zarf