seks

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

seks m.

  1. Tërësia e tipareve natyrore, që dallojnë mashkullin nga femra dhe që i përcaktojnë secilit rolin e veçantë në riprodhimin e llojit; gjini. Seksi mashkull (femër). Seksi dhe mosha. Pa dallim seksi. Për të dyja sekset. Veçoritë e seksit.
  2. Tërësia e meshkujve ose e femrave, që dallohen vetëm nga gjinia. Seksi i fortë burrat, sipas paragjykimeve mbi dallimin e meshkujve nga femrat. Seksi i dobët (i bukur, delikat) edhe iron. gratë, sipas paragjykimeve mbi dallimin e meshkujve nga femrat. Seksi mashkullor burrat. Sekepshi aeksualsi femëror gratë.
  3. Epshi seksual.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Danisht[redaktoni]

Numër[redaktoni]

seks

  1. gjashtë

Norvegjisht[redaktoni]

Numër[redaktoni]

seks

  1. gjashtë