qiparis

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

qiparis m. bot.

  1. Dru halor mesdhetar me trup të drejtë e të gjatë dhe me një majë të zgjatur, me gjethe të vogla luspake përherë të blerta, të renditura kryq nëpër degëza, që bën disa boçe të vogla e të forta, selvi. Qiparis i moçëm. Dru qiparisi. I drejtë si qiparis. E kishte trupin si selvi.

Sinonime[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]