ketër

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KETËR m. zool.

  • Gjitar brejtës me trup të vogël e të shkathët, të mbuluar me qime të murrme, me bisht të gjatë si të dhelprës e me këmbët e përparme më të shkurtra se ato të prapmet, që kërcen e ngjitet me shpejtësi nëpër drurë dhe ushqehet me lende, me arra etj. Lëkurë ketri. Ngjitet si ketër.