gjitar

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

gjitar m. sh gjitarët zool.

  1. kryes. Kafshët kërbishtore më të larta, që kanë gjak të kuq e të ngrohtë, mushkëri për të marrë frymë etj. dhe që bëjnë të vegjël, të cilët i ushqen femra me qumështin e vet; sisor. Gjitar i ulët (i lartë). Gjitar ripërtypës. Klasa e gjitarëve.
  2. Përd. mb. sipas kuptimit të emrit.
    Kafshë gjitare.
  3. si mb. f. ~E. Që ka gjinj të mëdhenj dhe që jep shumë qumësht; qumështore. Lopë gjitare. Dhi gjitare.

Në gjuhët tjera[redaktoni]