bujqësi

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

Bujqësi f. -

  1. Mjeshtëria e punimit të tokës dhe e rritjes së bimëve të dobishme për njeriun; një nga degët kryesore të ekonomisë popullore, që përfshin punimin e tokës dhe rritjen e bimëve e të kafshëve të dobishme për njeriun. Bujqësia socialiste. Bujqësia e blegtoria. Punëtor bujqësie. Ministria e Bujqësisë. Zhvillimi i bujqësisë. Merrem me bujqësi. Bujqësia është çështje e gjithë popullit.
  2. Shkenca që merret me punimin e tokës dhe me rritjen e bimëve të dobishme për njeriun. Instituti i Lartë i Bujqësisë. Studioj për bujqësi.[1]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]


Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0