Jump to content

brejtës

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

brejtës m. sh. zool.

  1. Kafshë gjitare (si ketri, shqarthi, lepuri, miu etj.), që i ka dhëmbët e parë të zhvilluar e të mprehtë dhe që ushqehet duke brejtur bimë e sende të tjera. Brejtës i vogël. Brejtësit e pyllit. Rendi i brejtësve.

Në gjuhët tjera[redaktoni]


Mbiemër[redaktoni]

brejtës mb. -

  1. zool. Që ha duke brejtur, që e bren ushqimin; që bën pjesë në rendin e brejtësve. Kafshë brejtëse. Kandërr brejtëse.
  2. Që ka vetinë të gërryejë diçka, që bren, gërryes. Lëndë brejtëse. Veti brejtëse. Soda brejtëse soda kaustike.[1]

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0