bot

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

bot m. sh. bised.

  1. Një njeri i panjohur dhe i papërcaktuar, dikush. Erdhi njëherë një bot.


Në gjuhët tjera[redaktoni]


Ndajfolja[redaktoni]

bot ndajf. bised. -

  1. Pa pushim, pa ndërprerje e me të gjitha forcat. Qesh e bot. Qaj e bot. Pi e bot. Fol e bot. Thirr e bot. Bjeri e bot.
  2. përd. em. Me bot: me të madhe, me zjarr; me forcë. Qan me bot. Punonte me bot.
  3. përd. kallëzues. Duke punuar a duke u përpjekur me sa kam fuqi, me përpjekje të mëdha. Bot e bot me shumë mundime, pas shumë përpjekjesh. Bot e qyt përpiqem shumë, jap e marr për një kohë të gjatë. Bot andej, bot këtej. Ti bot me bukë, ai bot me gurë.
  • Bot e bir me përpjekje të mëdha, me të gjitha forcat. Dhashë e bot (dhashë e dhashë, dhashë e mora) shih te jap.[1]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0