baski

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

baski f. sh. krahin. -

  1. Gozhdë e madhe; kunj i ngulur në mur për të varur në të diçka. Ngul baskinë. E vari pushkën në baski.
  2. shih ballkanike, ~ja. Mbuloi me baski. Ndërroi baskitë.
  3. Lloj çekani i farkëtarit, me majë të mprehtë dhe me mykë të shtypur.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0

Finlandisht[redaktoni]

Emër[redaktoni]

baski

  1. gjuha baske