bajat

Nga Wiktionary

Bajat mb.bised. -

  1. Që ka humbur shijen freskinë dhe cilësitë e tjera të mira, pasi ka ndenjur për një kohë të gjatë; i ndenjur, i ndiçëm; kund. i freskët. Bukë bajate. Mish bajat. Gjellë bajate. U bë bajat.
  2. fig. Që i ka dalë boja, i vjetruar; që ka humbur vlerën nga përdorimi i tepruar dhe është bërë i mërzitshëm nga përsëritja e shpeshtë e pa vend. Arsyetime bajate. Shpifje bajate. Autokritikë bajate. Demagogji bajate. Këngë (muzikë) bajate. Njeri bajat. U bë bajat.
  • Mall bajat shih te mall,~i II 3.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Anglisht - stale
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht
Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0