aritmetikë

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

Shqip[redaktoni]

Aritmetikë f. -

  1. Pjesë e matematikës, që studion vetitë e thjeshta të numrave dhe veprimet me ta. Aritmetika racionale. Katër veprimet e aritmetikës. Rregullat e aritmetikës. Mësuesi i aritmetikës. Libri i aritmetikës. Detyra aritmetike. Fletore aritmetike.
  2. Lëndë mësimore që jep njohuritë e kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Libri i aritmetikës. Mësuesi i aritmetikës.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht- arithmetic
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht- арифметика
Kinezisht
Finlandishte: aritmetiikka
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0