Jump to content

matematikë

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

matematikë f.

  1. Shkenca që studion madhësitë, raportet sasiore dhe format hapësinore (aritmetika, algjebra, gjeometria etj.). Matematika e thjeshtë (e lartë). Matematika e zbatuar (teorike).
  2. Lëndë mësimore që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Mësuesi i matematikës. Programi i matematikës. Katedra e matematikës. Dha matematikën. Bleu «Matematikën».

Në gjuhët tjera[redaktoni]