alilluja

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Alilluja pasth.fet.vjet. -

  1. Pasthirrmë lavdëruese, që shqiptohej pas disa këngëve e lutjeve sipas dogmës në shërbesat e krishtera.
  2. si em. f. sh. ~, ~t. Thirrja që shqiptohej dhe kënga lavdëruese, që këndohej si përgjigje pas disa lutjeve sipas dogmës në shërbesat e krishtera.
  • I këndon alilluja dikujt keq. i thur lëvdata të tepruara dikujt; i bën lajka; i shkon pas avazit.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - hallelujah
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0