agjenci

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

agjenci f.sh.

  1. Degë e një institucioni qendror ose e një ndërmarrjeje kryesore, që kryen një shërbim të caktuar; degë për veprime ndërmjetësimi si përfaqësuese e një institucioni, shoqate etj. në një vend tjetër; zyrat e kësaj dege.
    Agjenci tregtare (bankare, ajrore). Agjencia e udhëtarëve (e mallrave). Agjencia e autobusëve (e taksive). Agjenci e grumbullimit (e shitjes, e peshkimit).
  2. Institucion i pajisur me mjetet e nevojshme, që merr dhe përhap lajme; zyrat e këtij institucioni.
    Agjencia Telegrafike Shqiptare (ATSH). Agjencitë e lajmeve.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Prononcimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë rrjedhëse[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - agency
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Norvegjishte e re
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht

Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Serbo-kroatishte
Austrishte

Rumanisht
Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elekronik shpjegues FESH 1.0