çupë

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

 1. Fëmijë femër deri në moshën e pjekurisë, vajzë, gocë.
  Çupë e mir ë(e zgjuar, e bukur).
 2. Fëmijë femër kundrejt prindit të vet, bijë, vajzë.
  Martoi çupën.
 3. Femër që ka arritur moshën dhe ende s’është martuar; vajzë.
  Çupë e mbetur lëneshë.
 4. Figurë në letrat për të luajtur, që paraqet një grua; damë.
  Çupa maç (spathi).[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

 1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0