çarmatim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

  1. shih çarmatosje,~A. Çarmatimi i reaksionarëve. Çarmatimi i një krahine.
  2. Tërësia e masave, që merren për të hequr plotësisht ose pjesërisht armatimet nga një vend dhe për të mos lejuar mbajtjen e forcave ushtarake; kund. armatim. Çarmatimi i plotë (i pjesshëm). Konferenca për çarmatimin. Pazarllëqet për çarmatimin. Sa të jetë imperializmi, nuk mund të ketë çarmatim.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0