xhelatinë

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

xhelatinë f.

  1. Lëndë që nxirret duke zier gjatë në ujë kocka, lëkurë e inde të tjera shtazore dhe që përdoret në gjallëri, në industrinë farmaceutike, fotografike e tekstile, në prodhimin e letrës etj.; qull i ngrirë e i tejdukshëm që bëhet duke ftohur lëngun e mishit a të peshkut ose duke i shtuar atij lëndë ngjitëse. Xhelatinë mishi. Xhelatina e kockave. Xhelatinë peshku. Fletë xhelatine. I hedh xhelatinë.

Në gjuhët tjera[redaktoni]