trishtil

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

TRISHTIL m.

  • Zog pylli, zakonisht në ngjyrë të gjelbër, me sqep të shkurtër, me lëvizje të gjalla, që këndon bukur dhe që është mjaft i dobishëm, sepse shfaros kandrrat e dëmshme, si edhe vezët e larvat e tyre. Trishtili i murrmë. Tufë trishtilash. Cicërima e trishtilit. Çerdhe trishtili.