start

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

start m.

  1. sport. Vija ku rreshtohen sportistët dhe prej nga nisen për të filluar një garë; vendnisje, nisje; kund. Vendmbërritje, mbërritje. Vija e bardhë e startit. Rreshtimi i çiklistëve (i vrapuesve) në start.
  2. sport. Shenja që jepet, zakonisht me një të shtënë arme ose me një lëvizje të dorës, për fillimin e një gare sportive. U dha starti i nisjes së stafetës.
  3. sport. Nisje a fillim i një gare sportive. Start i mbarë. Janë gati për start.
  4. av. Vendi ku qëndron gati për nisje dhe ku fillon ngritjen një mjet fluturues; çasti kur niset një mjet fluturues. Aeroplanët prisnin në start. U dha sinjali i startit.
  5. fig. libr. Nisje e një pune, fillim i diçkaje me rëndësi. Si start i punës sonë. Start drejt betejash të reja.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Turqisht[redaktoni]

Emër[redaktoni]

start

  1. start