sport

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

sport m.

  1. Veprimtaria për zhvillimin e gjithanshëm dhe kalitjen e trupit nëpërmjet ushtrimeve fizike, lojërave të ndryshme, ndeshjeve etj., sipas rregullave të caktuara; një lloj i veçantë i kësaj veprimtarie. Sportet e rënda. Sportet dimërore. Sportet e ujit. Sporti ynë popullor. Fusha e sportit. Pallati i sportit. Mjeshtër sporti. Këpucë sporti. Zhvillimi i fizkulturës dhe i sporteve. Merret me sport. Është bërë sport masiv.
  • (Sa) për sport për të kaluar kohën, pa ndonjë arsye të rëndësishme a pa nevojë, kot.

Në gjuhët tjera[redaktoni]


Anglisht[redaktoni]

Emër[redaktoni]

sport

  1. sport

Frëngjisht[redaktoni]

Emër[redaktoni]

sport m.

  1. sport