Jump to content

gjuha spanjolle

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip

[redaktoni]

Emër

[redaktoni]

gjuha spanjolle f.

  1. flitet në Spanjë, në Amerikën Qendrore, si dhe në të gjithë Amerikën Jugore (Latine), me përjashtim të Brazilit ku flitet portugalishtja. I takon familjes së gjuhëve indoevropiane, përkatësisht asaj latine. Karakteristikë e saj është se shkruhet ashtu siç flitet.

Shih Wikipedia shqip

[redaktoni]