oqean

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

OQEAN m. sh. oqeanet (oqeani)

Oqean
  1. Hapësirë e madhe me ujë të kripur, që shtrihet ndërmjet kontinentesh. Oqeani Paqësor (i Qetë). Oqeani Indian. Oqeani i Ngrirë i Veriut. Përtej oqeanit. Fundi i oqeanit. Në brigjet e oqeanit. Në dete dhe oqeane. Kaluan oqeanin.
  2. fig. Sasi shumë e madhe, diçka e pamasë dhe e pafund. Oqean njerëzish. Oqean fjalësh. Oqean lotësh. Në oqeanin e punëve.
  • Një pikë uji në oqean (në det) shih tek UJ/Ë,~ I. Oqeani ajror libr. atmosfera. Oqeani botëror (i përbotshëm) gjeogr. hidrosfera.

Në gjuhët tjera[redaktoni]