operë

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

operë f. muz.

  1. Vepër muzikore dramatike, që luhet në skenë me orkestër e me këngëtarë, e ndërthurur edhe me pjesë baleti; shfaqja e kësaj vepre në skenën e një teatri; teatri ku jepen shfaqje të tilla. Operë gazmore (komike). Opera shtetërore. Operë me një akt. Aktorët (këngëtarët) e operës. Teatri i Operës dhe i Baletit.

Në gjuhët tjera[redaktoni]