kombësi

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

kombësi f.

  1. Bashkësi e qëndrueshme njerëzish, që i paraprin kombit e që është formuar historikisht gjatë shthurjes së marrëdhënieve fisnore në bazë të bashkësisë së gjuhës e të territorit, të bashkësisë së jetës ekonomike e të kulturës, e cila ka ardhur duke u zhvilluar e forcuar. Kombësia shqiptare.
  2. Të qenët pjesëtar i një kombi. Ndjenja e kombësisë. Kombësia dhe shtetësia e dikujt.
  3. bised. Komb.

Në gjuhët tjera[redaktoni]