Jump to content

katolik

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

katolik m.

  1. Ai që beson në fenë katolike, përkrahës e pasues i katolicizmit.

Në gjuhët tjera[redaktoni]


Mbiemër[redaktoni]

katolik mb.

  1. Që lidhet me katolicizmin, që i përket katolicizmit, i katolicizmit; që mbështetet në katolicizëm, që beson në katolicizëm, që përhap katolicizmin; i tillë ku është përhapur dhe vepron katolicizmi. Feja (kisha) katolike. Kleri katolik. Prift katolik. Vende katolike.
  • Është më katolik se papa tall. mbron me fanatizëm të tepruar një ide, një pikëpamje ose një çështje.

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Danisht[redaktoni]

Emër[redaktoni]

katolik

  1. katolik, katolike

Suedeze[redaktoni]

Emër[redaktoni]

katolik

  1. katolik, katolike