Jump to content

gjuha greke

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

gjuha greke f.

  1. gjuhë e familjes indo-evropiane që flitet në Greqi dhe në Qipro, dhe nga grekë etnikë në Shqipëri, në Turqi, në Itali, dhe në vende të tjera

Prononcimi[redaktoni]

Έστησ' ο έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη
κι η φύσις ηύρε την καλή και τη γλυκιά της ώρα
και μες τη σκιά, που φούντωσε και κλεί δροσιές και μόσχους,
ανάκουστος κηλαηδισμός και λιποθυμισμένος.

Δ. Σολωμός «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» Γ΄, «Πειρασμός».
D. Solomos "Të rrethuarit e lirë", "Joshja".

Në gjuhët tjera[redaktoni]