fokë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

fokë f.

  1. zool. Gjitar i deteve polare, me trup të madh e me qafë të shkurtër, me këmbë si lopatë, me lëkurë të mbuluar me qime të shkurtra, që ushqehet me peshq dhe që gjuhet zakonisht për t'i marrë dhjamin e lëkurës. Mish (dhjamë, lëkurë) fokë. Gjuetia e fokave. Është si fokë.
  2. bised. mospërf. Njeri i trashë, i rëndë e i ngathët, që mezi lëviz.

Në gjuhët tjera[redaktoni]


fokë f. mjek.

  1. Sëmundje e rëndë ngjitëse, që shfaqet me ethe dhe me mahisje të lëkurës, të kuqtë e madh. I ka rënë foka

Në gjuhët tjera[redaktoni]