ciklon

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Ciklon m.sh. -

  1. meteor. Erë e fuqishme dhe e shpejtë, që formohet nga lëvizja e ajrit si shtjellë rreth një qendre me shtypje me të ulët dhe që shoqërohet me kohë të keqe e me reshje të shumta; dredhë, shakullinë. Ciklon i fortë. Qendra (zona) e ciklonit. Kalon (ngrihet) një ciklon. Fryn cikloni. Si ciklon.
  2. tek. Aparat i posaçëm, që shërben për të pastruar ajrin a një gaz, duke thithur grimcat ose pluhurin me anë të forcës qendërikëse. I thith cikloni.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0