Jump to content

buxhak

Nga Wiktionary

Shqip

[redaktoni]

Buxhak

I m.sh. -

  1. Cepi i dhomës; qoshja pranë oxhakut të shtëpisë; vatra; oxhaku me gjithë vatër. Buxhaku i dhomës. Buxhaku i vatrës. Rri në buxhak.
  2. Shesh i vogël në mes të pyllit, lirishtë.

II m.sh.bot. - Bimë barishtore njëvjeçare, e ngjashme me grashinën, me kërcell të gjatë e të përkulshëm, me gjethe çift e me lule të kuqe, që lëshon bishtaja me shumë fara të zeza e të rrumbullakëta dhe që mbillet si hasëll për ushqim të kafshëve. Buxhak hasëll. Farë (bishtajë) buxhaku. Kullot në buxhak (lopët). Ushqen me buxhak.[1]

Etimologjia

[redaktoni]

Shqiptimi

[redaktoni]

Sinonime

[redaktoni]

Antonime

[redaktoni]

Fjalë të prejardhura

[redaktoni]

Në gjuhë tjera

[redaktoni]

Referencat

[redaktoni]
  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0