bush

Nga Wiktionary

Fjala bush perdoret nga kuksianet shkurtim i fjales bebush ose babush .pse shkurt prej kuksi o bush

Shqip[redaktoni]

Bush

I m.sh.bot. - Shkurre me shumë degë ose dru deri tetë metra i lartë, me gjethe vezake jorënëse, me lule të vogla në tufë, që e ka lëndën të verdhë, të fortë e me palcë dhe që përdoret për të bërë orendi, vegla pune, çibukë, lodra etj. Bush i egër. Çibukë (lugë, fyell) bushi.

II m.sh.mit. - Qenie e përfytyruar si kafshë, e cila, sipas besimeve të kota, jetonte nëpër këneta dhe ndillte shi duke ulëritur. Si deshi bushi, bëri koha. fj.u.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

I. bushk

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0