shkurre

Nga Wiktionary

SHKURRE f. bot.

  • 1. Bimë me kërcell të drunjtë, pa trung, që degëzohet që në rrënjë dhe që nuk rritet shumë e lartë. Vend me shkurre. Kodra të veshura me shkurre. Rritet si shkurre. Fshihet (e bën folenë) nëpër shkurre.
  • 2. përmb. Pyll i imët, imshtë; shkorret.