bufe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Bufe f.sh. -

  1. Dollap, ka mbahen zakonisht qelqurinat, pjatat, pijet e disa ushqime të thata. Bufeja e kuzhinës.
  2. Raft i gjatë, ku mbahen pijet dhe ëmbëlsirat në një restorant, në një kafe etj.; lokal ku shiten pije të ndryshme, kafe, ëmbëlsira, meze etj. dhe ku njerëzit hanë e pinë zakonisht më këmbë.
  3. Pritje me pije, me meze të ftohta e me ëmbëlsira; tryeza e shtruar me këto të ngrëna e pije. Bufe e pasur. Bëri bufenë e fejesës.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0