buburrec

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Buburrec m.sh. -

  1. zool. Kandërr me krahë të fortë e me brirthë të gjatë, zakonisht me ngjyrë të zezë a të errët të ndritshme, që rron në plehra, në mure etj.; emër i përgjithshëm për disa kandrra të vogla pa krahë dhe që dëmtojnë bimët. Buburreci i zi. Buburreci i drithërave. Buburreci i duhanit. Buburreci i fasadës. Buburreci i bizeles. Buburreci i patates. Buburreci i ullirit. Buburreci i luleve. Luftimi i buburrecit. Ecën si buburrec. Shtohen si buburrecat.
  2. zool. Mizë dheu; milingonë.
  3. zool. Bishtfultere.
  4. fig. mospërf. Njeri me trup të vogël.
  • U bë buburrec u mblodh nga frika.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0