Jump to content

milingonë

Nga Wiktionary

MILINGONË f. zool.

  • Kandërr e vogël me ngjyrë të zezë, që rron me shumicë nëpër drurë, në fole të bëra në dhe etj.; mizë dheu, mizë përdhese, thnegël. Fole milingonash. E vogël sa një milingonë. Punon si milingonë. Lëvrijnë si milingonat.
  • Po shtive milingonën (mizën), të iku hambari fj. u. shih te SHTIE.