kandërr

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

KANDËRR f.

  • Emërtim i përgjithshëm për insektet, si mizat, mushkonjat etj. që nuk kanë shtyllë kurrizore e eshtra, që kanë trup të ndarë në tri pjesë (kokë, kraharor, bark) dhe zakonisht tri palë këmbë, dy palë krahë e lëkurë të fortë; insekt.