brohorit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Brohorit jokal. -

  1. Thërres e përplas duart në shenjë miratimi a gëzimi për diçka ose për dikë. Brohoriste pa pushim.
  2. kal. Përshëndet e miratoj me brohoritje dhe me duartrokitje një njeri të shquar; përshëndet e miratoj me gëzim një ngjarje të madhe, një vendim me rëndësi etj. (edhe fig.). Populli brohoriti me gëzim shpalljen e Republikës.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0