bojkotoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Bojkotoj kal. -

  1. Shpreh mospajtimin dhe kundërshtimin tim kundrejt qëllimeve politike, ekonomike etj. të organeve shtetërore, të një organizate ose të një pronari, duke ndërprerë lidhjet e marrëdhëniet dhe duke mos u shërbyer atyre (në vendet kapitaliste).
  2. Pengoj, së bashku me të tjerë, veprimtarinë politike, ekonomike, kulturore etj. të organizatave dhe të institucioneve borgjeze e reaksionare, duke mos marrë pjesë në aksionet e organizuara prej tyre (si në zgjedhje, në mbledhje, në takime e lojëra sportive etj.). Bojkotuan zgjedhjet. Bojkotoi mbledhjen. Bojkotojnë shkollat (mësimet, provimet).
  3. Përjashtoj dikë nga një shoqatë, nga një organizatë etj., duke e lënë të vetëm, pa asnjë lidhje me të tjerët; kundërshtoj të marr në dorëzim, të blej ose të përdor diçka (mallra etj.); i largohem, i shmangem krejt diçkaje. Bojkotoi mallrat.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Shqiptimi[redaktoni]

Sinonime[redaktoni]

Antonime[redaktoni]

Fjalë të prejardhura[redaktoni]

Në gjuhë tjera[redaktoni]


Anglisht - boycott
Gjermanisht
Frëngjisht
Polonisht
Japonisht
Hollandisht
Italisht
Suedisht
Portugalisht
Spanisht
Kroatisht
Arabisht
Greqisht
Boshnjakisht
Persisht


Rusisht
Kinezisht
Finlandishte
Norvegjisht
Esperanto
Danisht
Sllovakisht
Hebraisht
Çekisht
Hungarisht
Luksemburgisht
Maqedonisht
Latinisht
Letonisht
Rumanisht


Katalanisht
Serbisht
Sllovenisht
Indonezisht
Bullgarisht
Turqisht
Ukrainisht
Lituanisht
Koreanisht
Bjellorusisht
Irlandisht
Estonisht
Venecianisht
Interlingua
Anglishte e thjeshtë

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0