baras

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Ndajfolje[redaktoni]

Baras ndajf. -

  1. Sa njëri edhe tjetri, në të njëjtën madhësi, sasi a shkallë me një tjetër, barabar, njësoj. Dolën baras. Arritën baras. I vë baras. Janë baras në mësime.
  2. përd. kallëzues. Ka vleftën, është i barabartë në numër me ...; bëjnë. Baras me gjysmën. Tre dhe dy baras pesë.
  • I bëri këmbët baras (çift, kizë) mospërf. shih te këmbë,~a.[1]

Etimologjia[redaktoni]

Në gjuhët tjera[redaktoni]

Referencat[redaktoni]

  1. Fjalori elektronik shpjegues FESH 1.0